+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: Problems with Trados

 
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default Problems with Trados

    First of all I want to say hello, since I am new in the forum.

    I am using TRADOS 7.0 and I have two problems I cannot overcome:

    1) Whenever I want to clean or analyse a document I get the following message "Folder does not exist or was moved or renamed" - although the folder does exists and has not been moved.

    2) The second one is hat when I am translating a document, I suddenly get this message:" The mark for ending a translation unit is damaged or missing" . I used to solve this using the "Fix document" command but since my PC was updated , I don't have that command available any more.

    Hope I have been clear enough and thank you in advance!

  2. #2
    Senior Member Nadia D's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    745
    Rep Power
    535

    Default Re: Problems with Trados

    Hi! I'll try to help you out.

    1) You need to delete/erase the path located next to the "Log File" button in the Analyse/Clean-up window. That path may be associated to a folder that doesn't exist or was moved to another location. Problem solved!
    If you want to generate a new log for the current operation, you need to click on the Log File button, and then on "browse". You'll have to choose the wanted location for the log. And that's it!

    2) You need to fix the missing/damaged tag by replacing it by an undamaged one: delete or cut the missing/damaged tag and copy the undamaged one at the same place. Click on "Fix document" in Trados Menu or Ctrl+Alt+U. Then click on Save. Now the problem should be solved.

    Good luck!

  3. #3
    Senior Member Veronica's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Argentina
    Posts
    806
    Rep Power
    382

    Default Re: Problems with Trados

    Hi!! I agree with Nadia, I do that all the times I have a broken tag.
    I copy and paste the missing tag from another segment that I know works fine.

  4. #4
    Senior Member ElVizconde's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    295
    Rep Power
    569

    Default Re: Problems with Trados

    I am not sure if Trados validate tags before cleaning up files. I haven't found it yet. It is a helpful feature that other CAT Tools have.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    721
    Rep Power
    272

    Default Re: Problems with Trados

    Hey Nadia, your info is really helpful! Thanks

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default Re: Problems with Trados

    I need some help too!
    I have version 6. My problem is that the TRADOS icons do not show up when I open Word. Any idea why this is happening? I have uninstalled the application and installed it back again. What do I need to do?
    Many thanks

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •